A Área de Seguridade do Concello de Fene organizou onte e máis hoxe dúas sesións formativas dirixidas á hostalaría do municipio para coñecer máis en detalle en que consisten os plans de continxencia que son de obrigada aplicación por parte do sector para evitar os contaxios da COVID-19, independentemente do nivel de restricións que haxa en cada momento. Nas xornadas explícase o contido dos plans, repásanse as prácticas preventivas que se deben aplicar en todo momento -hixiene, ventilación, epis, protocolo en caso de positivos entre o persoal, etc.- e, sobre todo, estase insistindo moito en que se respecten (e se fagan respectar) as limitacións e obrigas en vigor, entre elas o uso da máscara a partir dos 6 anos, o distanciamento persoal ou as ocupacións de mesas, que neste intre teñen o tope de 8 persoas en interior e 15 en terraza, xunto co requisito de solicitar o certificado covid para consumir a partir das 21:00h no interior de bares e cafetarías (tamén locais de ocio nocturno) e durante todo o día se se trata dos comedores de restaurantes.